Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем мъж на 22 г., молдовски гражданин,

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем мъж на 22 г., молдовски гражданин,
Коментари Харесай

Молдовец катастрофира на АМ “Тракия“ след гонка с полицията, заряза 9 мигранти и пробва да избяга

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвиняем мъж на 22 година, молдовски жител, за това, че на 24.03.2024 година на автомагистрала „ Тракия “, в землището на с. Труд, в посока към гр. София, за да набави за себе си имотна полза, посредством потребление на моторно транспортно средство – автомобил, марка „ Пежо “, незаконно подпомагал, като e превозвал девет чужденци - жители на Сирия, да преминат нелегално през страната. Деянието е осъществено и по отношение на две малолетни лица, момчета на 16 и 17 г.  
Прочетете още
На 24 март 2024 година на автомагистрала „ Тракия “ полицейски патрул подал сигнал за прекъсване на автомобил „ Пежо “. Водачът не се подчинил на разпореждането, като нараснал скоростта и последвало гонене. Впоследствие молдовецът се блъснал в крайпътната мантинела и напуснал местопроизшествието. В автомобила, взет чартърен, се намирали 9 чужденци - жители на Сирия, измежду които и две малолетни момчета - на 16 и 17 г.  Всички са били откарани в болница за обзор, не са потърпевши.  Настанени са в миграционен център у нас. На 28 март 2024 г. шофьорът е бил открит на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ при опит да напусне страната в посока към Румъния.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Снимка: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР